Wednesday, 11 March 2015

Saya Okay :) Alhamdulillah




       I had finished my first sem of MBBS for six months and just started my second sem . Alhamdulillah for everything Allah , even i dont deserve a single ' nikmat ' for You for all my wrongdoings .


* i wrote to empty my mind *

       Orang selalu kata , " kita dapat setimpal dengan apa yang kita usahakan "

Kalau dah usaha tapi tak berupaya nak dapat macam mana ? ?

The answer is Allah nak uji . Sebenarnya baru dapat result for my first sem , alhamdulillah passed ! and i have another 9 sem to go , Semoga Allah redha .

*mungkinlah ada kena mengena *

tapi pernah tak rasa yang kita boleh buat lagi baik dari apa yang kita buat , dan kita boleh achieve apa yang kita rasa kita patut achieve . Sejujurnya kata " Aku selalu rasa macam tu , it is kinda regaining back my self confindence , aku takkan biarkan self confident tu pergi ikut syaitan balik " 

" Sesungguhnya manusia itu diciptakan itu berada dlm keadaan susah " Al balad , 90:4

Usaha lagi , Allah nak uji Dia suruh kau terus berusaha sebab Dia tahu kau sangat2 . Dia kenal sangat hamba Dia ni , kalau diberi nikmat kau senang hati , " Jangan jatuh dalam mainan syaitan , dan  kau kena menang dalam permainan Allah " 

Teruskan perjalanan , Allah letak kau dalam jalan ini , mungkin Dia nakkan hati yang kuat dari hambaNya , tabahlah , Dia nak kau rasa betapa indah nya ujian tu mungkin , jalan yang mana cukup dekatkan diri dengan ciptaanNya yang most perfect creatures in His Dunya , Manusia . 

Biarlah kalau kau tanya kenapa dia ? itu mungkin satu ujian Allah untuk dia . Selagi tali Allah masih dapat kau rasai , jangan ssekali lepaskan , namun andai terlepas cepat cepat lah toleh kebelakang , ragut kembali tali itu , toleh lah ke belakang lihat kesalahan lampau mu , Allah itu kan Ar Rahman Dia kan Ar Rahim <3