Tuesday, 7 January 2014

Clueless




 Salam ,

Allah lama nyaaa tak tulis belogggg ni .

Dah bersawang habis .

Alhamdulilah sepanjang hidup aku di sini macam macam aku belajar .

Terutamanya tentang kehidupan..

Pernah dengar tak ujian hati ?

Ustazah Fatimah Syarha kalau tak silap pernah berkata yg ujian hati atau perasaan adalah yg paling berat.
YA ! aku akui itu semang dan tersangat lah berat … Kita perlu jaga hati dalam masa yang sama kita kena dan WAJIB lawan perasaan..

Ingat , kaum hawa ku , tak salah kita jatuh hati , sangat tak salah kerana itu fitrah manusia .

Tapi kita kena cuba kawal .Alah pasti tahu yg kita sedang berusaha .

Yang paling penting bila Allah bg ujian sebegini …balik semula kepada yang memberikan perasaan kasih itu iaitu Allah ..

Mengadulah pada Dia ..Pasti ada sebab kenapa kita diberi ujian sebegitu rupa..

Mungkin kita nil alai mengingati cinta Allah yang memang tersedia untuk semua org muslim..

Cinta Allah kawan kawan…takkan habis…tak kenal rupa pon…jauh beza dengan manusia yg memilih paras rupa..

Ya ! manusia memang inginkan yg cantik , tapi dalaman itu lebih penting *okay let it be *

Cinta Allah takkan berkurangan malah makin bertambah tambah ..Allahuakbar ..

Aku lupa itu selama ini …Apa aku kejar selama ini ? Cinta manusia…

Memang aku hanya bisa menaip kata kata ini tapi when it happened to me ? “kau nak buat apa?”

Aku manusia biasa … jahil lagi . . kalau nak dibandingkan dengan sahabat sahabat yg dr sekolah agama , menuntut di sekolah pondok …aku jauh sekali dengan mereka … rasa seperti tak layak untuk berteman dengan mereka …

Andai suatu hari aku tersilap ,,tegurlah aku ..bimbing lah aku ..

No comments:

Post a Comment