Sunday, 12 January 2014

Terima Kasih , Sahabat !








Dua sem , dua sem , dua sem …

Dua sem yang penuh dgn suka dan duka ..

Tangis tawa kita kongsi bersama ..

Sehingga suatu tahap , aku tertanya – Tanya …

Bila Allah pertemukan kita ?

Bila Allah satukan kita di dalam sebuah keluarga ??

Ya kita keluarga !

Keluarga yang saling melengkapi ,

Keluarga yang saling melindungi ,

Ya , memang kadang kala kita dilanda pelbagai permasalahan ,

Tapi ikatan ‘keluarga ‘ itu sendiri  membuatkan kita sedar …

Mengapa harus kita berbalah ?

Padahal kita satu keluarga …

Sedar atau tidak ….sebenarnya nasib kita sama …

Jalan utama kita juga sama..

Kita berada di atas satu sirat jihad …

Yahh jihad kita sama …-----à {untuk Berjaya}

Opppssss kejapp…..( Berjaya dunia dan akhirat )

Memang terkadang … “huh aku tak puas hati dengan kau , budak laki tak puas hati dengan budak perempuan “

Selaluuuu jeee kannn ….

Tapi lihat betapa Allah sayangnya kita ….

Dia tak kasi kita berbalah lama lama kan …

---- setakat ni tak de pertumpahan darah lagi kann?---

Kita semua bergembira dengan cara kita kan?

Hiduplah dengan cara kita …asalkan ingat yang di atas…

Jangan lupakan dia pulak …

Terima kasih kat Dia sebab bagi kawan-kawan yang baik( cewahhh hehe) ….

Kalau sebab dia ….kita takkan bertemu …

Terkadang marah itu datang dan pergi …

Bukan untuk disengajakan …. (kecuali ia betul betul membangkitkan kemarahan )

Sebab dalam hati ini jauh mengatakan bahawa “mereka ini keluarga aku “

Dan of course …entry ini ditujukan kepada Kuliah 12 tercinta !


    

      Sorry if I am being annoying for all this while !
    
     Yang pernah termarah , terkutuk , terperli…mintak maaf …
   
     Teruskan jihad kita …Jom sama sama Berjaya…
  
     Andai terselfish …
  
     Maaf…
  
     Manusia yang menulis ini , hanya manusia biasa…hati tak bersih , berdosa dan sering terlupa
  
     If I do ! Asif …sorry sangat sangat …
   
     And please know this …
    
    Menjadi sebahagian dr K12 is the best part of my life …
    
    Korang semua superb ! gila – gila ! and supporting !
    
    Thank you .



--- kalau ditakdirkan kita tak berjumpa lagi , semoga Korang Berjaya dunia dan akhirat .Inshaa Allah ----

Allah ,

Terima Kasih , kerana memberi aku peluang untuk bersahabat ..

Dengan sahabat-sahabat yang hebat

Sahabat-sahabat yang banyak mengajak kepada kebaikan , dan aku pelajari dari mereka..

Syukran ALLAH !

Tuesday, 7 January 2014

Clueless




 Salam ,

Allah lama nyaaa tak tulis belogggg ni .

Dah bersawang habis .

Alhamdulilah sepanjang hidup aku di sini macam macam aku belajar .

Terutamanya tentang kehidupan..

Pernah dengar tak ujian hati ?

Ustazah Fatimah Syarha kalau tak silap pernah berkata yg ujian hati atau perasaan adalah yg paling berat.
YA ! aku akui itu semang dan tersangat lah berat … Kita perlu jaga hati dalam masa yang sama kita kena dan WAJIB lawan perasaan..

Ingat , kaum hawa ku , tak salah kita jatuh hati , sangat tak salah kerana itu fitrah manusia .

Tapi kita kena cuba kawal .Alah pasti tahu yg kita sedang berusaha .

Yang paling penting bila Allah bg ujian sebegini …balik semula kepada yang memberikan perasaan kasih itu iaitu Allah ..

Mengadulah pada Dia ..Pasti ada sebab kenapa kita diberi ujian sebegitu rupa..

Mungkin kita nil alai mengingati cinta Allah yang memang tersedia untuk semua org muslim..

Cinta Allah kawan kawan…takkan habis…tak kenal rupa pon…jauh beza dengan manusia yg memilih paras rupa..

Ya ! manusia memang inginkan yg cantik , tapi dalaman itu lebih penting *okay let it be *

Cinta Allah takkan berkurangan malah makin bertambah tambah ..Allahuakbar ..

Aku lupa itu selama ini …Apa aku kejar selama ini ? Cinta manusia…

Memang aku hanya bisa menaip kata kata ini tapi when it happened to me ? “kau nak buat apa?”

Aku manusia biasa … jahil lagi . . kalau nak dibandingkan dengan sahabat sahabat yg dr sekolah agama , menuntut di sekolah pondok …aku jauh sekali dengan mereka … rasa seperti tak layak untuk berteman dengan mereka …

Andai suatu hari aku tersilap ,,tegurlah aku ..bimbing lah aku ..