Saturday, 19 January 2013

Mencari CintaMu Ya Allah !

                  

                                Ya Allah  ! ampunkan dosa kami ...

I m just a tiny servant of Allah SWT...Im not perfect...but but im trying to be the best ..InsyaAllah...
Bile kite cakap pasal dosa..mesti sume just focus pada dosa yg Wooww ! ( asal jahat sangat org tu )= dalam hati nasib baik aku x cam tu !
Ye ke kite mcm tu? mngkin kita x mcm tu tapi pernah ke kite melakukan sesuatu yg boleh mndorong kita ke arah yag Allah x suke...?? Sume nye start dri perkara kecik...contohnye yg berlaku skrg...anak2 x dgr ckp ibu bapa..mak ckp x leh..die nakkk jugak buat...ayah tegur sikit melenting ..Ada saat nya kite terlupa siapa mereka dlm hidup kita..? Siapa mereka...Mereka adalah insan yg paling berhak kita sayangi dan kasihi selain Allah dan Rasulullah ...Untuk bdk yg msh sekolah lagi yg rase lah kan diri tu mak ayah lagi tanggung nak blaja nak makan kat sekolah...even yg dah habis belajar pun klau mak ngan ayah yg tanggung ....FIKIR FIKIR kan lahhhh....lain la klau kite ni dah kawin...( saya hanya nak bercerita jauh skali hndak menghina sesiapa..ini adelah berdsrkan pemikiran sy je..so harap x de yg kecik hati ke ape..)
Sume mesti ade FB,twitter kan...? x sedih ke klau mak ngan ayah kite tgk gmbr kite dgn lelaki yg bukan muhrim ? did something yg like whatttt ! bdk 3 tahun pun ckpppp...Eeeeiiii kakak knp die org ni peluk peluk??  
Ape prasaan awk klau bdk bdk yg x tau pape ni tanya...nak jwb ape..."aku ni bkn ustazah !"hmmm...so i kept silent...just ckp...Dikk...jgn ikut mcm dieorg ye..syg Allah dulu ape ape hal
Siape yg cipta kite yek?? Dia Yan Maha Esa kan...haaa 
bkn nye kita x tau...sedar x? ye ke pak we kita yg SANGAT kite sayangi itu jd suami kita? padahal...Allah sendiri sebut yg percintaan selepas kahwin itu adalah cinta kerana Allah..."before marriage..I love you.you love me..n Syaitan loves usss ! 
sesungguhnya jangan lupa kepada syaitan...Iblis ini sendiri pernah berjanji di hadapan Allah.."Demi kekuasaan Engkau  ,aku akan menyesatkan mereka semuanya,kecuali hamba-hambaMu yg mukhlis di kalangan mereka" {surah Shaad: 82-83}

Dalam blog allahseeker...klau korang nak tengok blog die..http://allahseeker.blogspot.com/..dan salah seorang sahabat sy..Die yg tlh banyak mengubah saya..Melihat die saya rasa sangat rendah diri..http://latahzanlife.blogspot.com/...

Cuba kita fullfill kan harapan mak ngan ayah kita dulu...Pasangan anda yg sekarang ini x akan kekal ...kecuali dia telah ditakdirkan untk menjadi jodoh anda...bila kita kenl org tu..kita akan terdorong untk berjmp..berjumpa pula dalam keadaan berdua-duaan...apalagi syaitan pon senyum sampai ke telinga lahhh! haha...so,,iblis tu dah la jahat x kan kot kita nak bagi dia mng..dah la jahat..haha.jadi jauh jauh kan diri dari mendekati maksiat..Mungkin ade yg ckp Wejust frienddd...hahah..
Can u think for a momment...Ukhwah ni fillah Ke?? hmm,bila dua jantina berjumpa ade charge yg menarik...mcm kita belajar Chemistry,

Tak nak Hati kecewa ?

kasihi dan sayangi org yg layak disayangi...
Allah 
Rasulullah
Mak
Ayah

suami.....klau masa sudah tiba..InsyaAllah..
x jelez ke..klau suatu hari ,,kite tau suami kite tu pernah bercinta dgn orang lain..?hmm..so ..bdk bdk kecik yg x matang lagi ni..x yah la ye nak ade bf.bf ni..x kemana pon...bf awk tu makan pon mak suap...minyak moto pun ayah support lagi...haha..pastu bawak anak dara orang ke hulu hilir...x malu ke..?
Belajar je dulu..
first thing first okay?

InsyaAllah....Good man is for good Girl...
Ini janji Allah...x caya ke dgn kata kata Allah?
spe lah kita unt x percayakan...?
segalanya milik Allah...
jd ingat ...persahabatan itu penting ttp mengikut keperluan..bkn unt bermanja-manja..
*saya mintak maaf klau entry ni mengecilkan hati sesiapa yg mmbca...niat hanyalah untuk memperbetul diri sendiri,jauh skali menghina..smmangnya sya hanya mmpu membenci dlm hati...

Dalam Kata-Kata

mengharapkan hati merindui Allah lebih dari segala gala nya..siapa yg dapat cinta Allah..Allah akan memberitahu Jibrail yg die mencintai seseorang hamba itu..Lepas itu ,Jibrail pula akan memberu=itahu penduduk langit bahawa Allah amat mencintai hamba ini..Dan penduduk langit pula akan mencintai hamba itu sehinggalah Allah menjadikan penduduk bumi pun turut mencintai hamba itu,,,InsyaAllah.

Tekad untuk menjadi hambanya yg dicintai...ALlahuakbar !

Sorry for everything ! assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment