Friday, 25 January 2013

Cintai Kekasih Allah



                                                                        Assalamualaikum...



                    Aku insan biasa                        
                 Hamba yang sering lupa
                Umat yang sering ingkar

           KebesarabMu hanya di hadapan mata
           kenapa?kenapa aku selama ini buta??

             Mencari sesuatu yang tidak pasti..
                Sedangkan kepastian itu nyata
       Cuma...hati yang sememangnya membutakan mata..

          Tatkala hati tidak lagi milikNya..
              kau hilang tanpa pedoman
            Pegangan mu rapuh dibawa arus



                  Al Quran..Sunnah...
       Khazanah indah yang pernah tercipta
            Buat umat Muhammad SAW

        Perngorbananmu ,Muhammad menyelamatkan islam
             Kesabaranmu menerima cemuhan
            Ketakwaanmu menghadap Pencipta
              Tawadukmu yang dicita...
           Disaat kesedihan engkau deritai..
     Engkau masih bingkas bangkit memperjuangkan agama ini...Subhanallah

       


         Muhammad ,engkau tetap teguh demi umatmu...
         Meski pun kami d i sini sering melupakan mu..

               Biarpun pedang menusuk tubuhmu
                Biarpun najis mengenaimu
              Islam tetap menjadi peganganmu
               Selagi umatmu tidak menderita...

                Kasih sayang mu begitu besar ,
               Tatkala Izrail datang menjemput,
               Adakah perkara lain yang disebut?
                Melainkan Umati,umati,umati...

                   Duhai saudara muslimku..
             Begitu tegarkan kalian melupakan
                 Nabi Muhammad SAW  ?
    Setelah segala pengorbanan dan kasih sayang yg Baginda curahkan kpd Islam,

 Sanggupkah kita merosakkan agama yang selama beratus-ratus tahun diperjuangkan oleh                  
               para nabi dan khalifah Allah..?

           Ya...memang kita umat akhir zaman ,
     Tapi jangan sesekali lupa bahawa kita umat Nabi Myhammad SAW
       Yang akan mendapat Syafaat di akhirat kelak..
                Yang terawal akan dihisab..

       Yang terpenting kita mempunyai Nabi dan juga seorang  rasul  sehebat
                 Nabi Muhammmad SAW,kekasih Allah..

InsyaAllah..

               

       SENYUMLAH SELAGI MASIH ADA SENYUMAN PADA WAJAH..DAN INSAFI DIRI

                                   TAtKALA TERSILAP LANGKAH...INSYAaLLAH


   p/s...sy juga manusia berdosa..yg hanya berusaha unt mengingati diri ini sendiri..

jauh sekali ingin menghina sesiapa..
Salam...SEKIAN..

Saturday, 19 January 2013

Mencari CintaMu Ya Allah !

                  

                                Ya Allah  ! ampunkan dosa kami ...

I m just a tiny servant of Allah SWT...Im not perfect...but but im trying to be the best ..InsyaAllah...
Bile kite cakap pasal dosa..mesti sume just focus pada dosa yg Wooww ! ( asal jahat sangat org tu )= dalam hati nasib baik aku x cam tu !
Ye ke kite mcm tu? mngkin kita x mcm tu tapi pernah ke kite melakukan sesuatu yg boleh mndorong kita ke arah yag Allah x suke...?? Sume nye start dri perkara kecik...contohnye yg berlaku skrg...anak2 x dgr ckp ibu bapa..mak ckp x leh..die nakkk jugak buat...ayah tegur sikit melenting ..Ada saat nya kite terlupa siapa mereka dlm hidup kita..? Siapa mereka...Mereka adalah insan yg paling berhak kita sayangi dan kasihi selain Allah dan Rasulullah ...Untuk bdk yg msh sekolah lagi yg rase lah kan diri tu mak ayah lagi tanggung nak blaja nak makan kat sekolah...even yg dah habis belajar pun klau mak ngan ayah yg tanggung ....FIKIR FIKIR kan lahhhh....lain la klau kite ni dah kawin...( saya hanya nak bercerita jauh skali hndak menghina sesiapa..ini adelah berdsrkan pemikiran sy je..so harap x de yg kecik hati ke ape..)
Sume mesti ade FB,twitter kan...? x sedih ke klau mak ngan ayah kite tgk gmbr kite dgn lelaki yg bukan muhrim ? did something yg like whatttt ! bdk 3 tahun pun ckpppp...Eeeeiiii kakak knp die org ni peluk peluk??  
Ape prasaan awk klau bdk bdk yg x tau pape ni tanya...nak jwb ape..."aku ni bkn ustazah !"hmmm...so i kept silent...just ckp...Dikk...jgn ikut mcm dieorg ye..syg Allah dulu ape ape hal
Siape yg cipta kite yek?? Dia Yan Maha Esa kan...haaa 
bkn nye kita x tau...sedar x? ye ke pak we kita yg SANGAT kite sayangi itu jd suami kita? padahal...Allah sendiri sebut yg percintaan selepas kahwin itu adalah cinta kerana Allah..."before marriage..I love you.you love me..n Syaitan loves usss ! 
sesungguhnya jangan lupa kepada syaitan...Iblis ini sendiri pernah berjanji di hadapan Allah.."Demi kekuasaan Engkau  ,aku akan menyesatkan mereka semuanya,kecuali hamba-hambaMu yg mukhlis di kalangan mereka" {surah Shaad: 82-83}

Dalam blog allahseeker...klau korang nak tengok blog die..http://allahseeker.blogspot.com/..dan salah seorang sahabat sy..Die yg tlh banyak mengubah saya..Melihat die saya rasa sangat rendah diri..http://latahzanlife.blogspot.com/...

Cuba kita fullfill kan harapan mak ngan ayah kita dulu...Pasangan anda yg sekarang ini x akan kekal ...kecuali dia telah ditakdirkan untk menjadi jodoh anda...bila kita kenl org tu..kita akan terdorong untk berjmp..berjumpa pula dalam keadaan berdua-duaan...apalagi syaitan pon senyum sampai ke telinga lahhh! haha...so,,iblis tu dah la jahat x kan kot kita nak bagi dia mng..dah la jahat..haha.jadi jauh jauh kan diri dari mendekati maksiat..Mungkin ade yg ckp Wejust frienddd...hahah..
Can u think for a momment...Ukhwah ni fillah Ke?? hmm,bila dua jantina berjumpa ade charge yg menarik...mcm kita belajar Chemistry,

Tak nak Hati kecewa ?

kasihi dan sayangi org yg layak disayangi...
Allah 
Rasulullah
Mak
Ayah

suami.....klau masa sudah tiba..InsyaAllah..
x jelez ke..klau suatu hari ,,kite tau suami kite tu pernah bercinta dgn orang lain..?hmm..so ..bdk bdk kecik yg x matang lagi ni..x yah la ye nak ade bf.bf ni..x kemana pon...bf awk tu makan pon mak suap...minyak moto pun ayah support lagi...haha..pastu bawak anak dara orang ke hulu hilir...x malu ke..?
Belajar je dulu..
first thing first okay?

InsyaAllah....Good man is for good Girl...
Ini janji Allah...x caya ke dgn kata kata Allah?
spe lah kita unt x percayakan...?
segalanya milik Allah...
jd ingat ...persahabatan itu penting ttp mengikut keperluan..bkn unt bermanja-manja..
*saya mintak maaf klau entry ni mengecilkan hati sesiapa yg mmbca...niat hanyalah untuk memperbetul diri sendiri,jauh skali menghina..smmangnya sya hanya mmpu membenci dlm hati...

Dalam Kata-Kata

mengharapkan hati merindui Allah lebih dari segala gala nya..siapa yg dapat cinta Allah..Allah akan memberitahu Jibrail yg die mencintai seseorang hamba itu..Lepas itu ,Jibrail pula akan memberu=itahu penduduk langit bahawa Allah amat mencintai hamba ini..Dan penduduk langit pula akan mencintai hamba itu sehinggalah Allah menjadikan penduduk bumi pun turut mencintai hamba itu,,,InsyaAllah.

Tekad untuk menjadi hambanya yg dicintai...ALlahuakbar !

Sorry for everything ! assalamualaikum..

Sunday, 13 January 2013

ahLan wa sahLan ,ya Sohabat ...!

      ASSalamualaikum....

    so...., This is my Belog baru naaa....die bukan macam cool Blog ...Tapi...it can be cool by U...! yeah/

17 years old girl yg tgh menganggur skarang ,dgn nak isi upu form lagi...dari semalam eden on9 x bulih

bulih...Hadoooya !MMM ....unt member2 sy esp Elantra ...or any seserian yg kenal saya ni...harap follow

lah ye belog iniiiii...heheheeh! Sekarang still try unt bukak Portal Rasmi Kementerian Pengajian

Tinggi...sesapa yg x jumpe lagi ni hah link die...http://www.mohe.gov.my/portal/ .....


            Good luck apply....lets try our best ! Maybe rezeki kita kat sini...siapa la kite ni kan nak tgk future

just berserah n berdoa je la....skarang ni kan ade certain2 yg da msuk U kan...Tipula klau ckp sy x jelez ke

ape?....try to think positif...mcm sy ade ramai kwn yg slalu bg nasihat yg kaw kaw unt sy //Nur Adilah 

Azizan/  ( walaupun kau ni annoying tp aq time kasih sgt kat kau,,,sbb kau ,aq bkn aku yg dulu lg)

x tau la klau sy x masuk seseri....ape la akan jadi...? maybe worse or worth ??

          So that's why Allah tu tau ape je yg terbaik untk kite....walaupun dlm otak kite ni mcm ....eh bende ni

x best la bla bla bla...tp at last...kite adelah diri kite skarang...hmmm ingt Allah x menduga kite dgn ape yg

kite x mampu tau...mungkin future kita kat depan nnt lagi baik n lagi hebat dr dieorg....so keep praying !

Maaf atas kesalahan sy menulis entry ni...segala kesalahan dan kelebihan dtg dr Allah atas kelemahan diri sy

sendiri


('''''___""")   InsyaAllah blog ni akn direnovate lagi sbb die sgt Kosong kosong oouuhhh hoooo!!! haha

Assalaualaikum